paus

De avdelningar som är pausade är:
▪️Barn(innekläder)
▪️Dam
▪️Herr  
▪️Babytillbehör

Övriga avdelningar är öppna för inlämning månaden ut:
▪️Barnytterkläder och barnskor
▪️Leksaker/FritidVåra inlämningsperioder

Inlämningen är öppen alla vardagar under våra öppettider. Vi har ingen inlämning under helgen eller helgdagar.
Mån-Tor kl.10-18
Fre kl.10-17


Nedan ser du vilka månader som vi har öppet för inlämning samt vilken säsong vi tar emot. Du sorterar din inlämning efter rätt avdelning och lämnar in enligt våra säsongsbaserade inlämningsperioder. Tänk på att vi har ca 4 veckors hanteringstid innan varorna kommer ut i butik. 
De varor som lämnas in under fel period kommer direkt att rensas bort.  
 Under året har vi regelbundna inlämningspauser för att kunna hantera den stora mängd varor vi får in.
Vi reserverar oss mot att eventuellt behöva pausa tidigare än planerat om våra lager fyllts upp. 
Här på vår hemsida uppdaterar vi kontinuerligt om vad som gäller just nu.  

VÅR/Sommar
februari & april

Under dessa månader vill vi ha in varor som stämmer överens med våren och sommaren. Här vill vi ha in vanliga kläder men gärna också shorts, kjolar, linnen, klänningar och t-shirts. Det går också bra att lämna in skalkläder, ofodrade regnkläder och stövlar, vattentäta skor, springskor och sandaler under denna period. Till barn tar vi även emot fotbollsskor, tunna mössor och vantar, badkläder, solhattar, kepsar och UV-kläder.

HÖST
juni & augusti

Under dessa månader vill vi ha in varor som stämmer överens med hösten. Här vill vi gärna ha in vanliga kläder, kappor, fodrade jackor, ofodrade och fodrade regnkläder, ofodrade och fodrade stövlar, vattentäta skor, skaljackor, skalbyxor, skaloveraller och höstkängor. Till barn tar vi även emot tunna mössor och vantar.

VINTER
oktober & december

Under dessa månader vill vi ha in varor som stämmer överens med vintern. Här vill vi gärna ha in vanliga kläder, men också festliga klänningar för jul och nyår, festliga skjortor och byxor, vinterjackor, vinteroveraller, termobyxor, fodrade regnställ, fodrade stövlar, vinterkängor. Till barn tar vi även emot vintervantar, vintermössor, skridskor, jul- och lussekläder.

PAUS

Varannan månad har vi inlämningspaus (jan, mar, maj, jul, sep, nov).
Pausen gäller alla avdelningar förutom leksaker.
Under sommaren har vi sommaruppehåll till alla avdelningar - se separat information nedan.

sommaruppehåll inlämning

Under sommaren stänger vi inlämningen för ALLA avdelningar. Sista dagen för inlämning innan sommaruppehåll är torsdag 13/6. Inlämningen öppnar igen måndag 5/8.

inlämning - hur fungerar det?

Vi säljer åt dig på kommission vilket innebär att vi säljer dina varor åt dig. När du lämnar in varor till oss första gången så skapar vi ett kundkonto till dig genom uppvisande av legitimation. På ditt kundkonto kan vi sedan se ditt intjänade saldo och hur många varor du har kvar till försäljning. Det enda du behöver göra är att lämna in varor i mycket gott skick, sedan ordnar vi med prissättning och att få ut dem i butik så någon annan kan köpa dem. Du får sedan betalt i efterhand för dina varor som sålts och för pengarna du tjänat kan du sedan välja att använda som betalmedel i butiken, ta ut kontant eller sätta in på ditt bankkonto.  Läs igenom all info kring inlämning innan du kommer och vill lämna in till oss i butiken. All information står här på denna sidan och vi uppdaterar kontinuerligt kring vad som gäller.

Vad tar vi emot?

Vi strävar efter att vara en modern och fräsch butik och därför är det viktigt att allt du lämnar in ska vara i mycket fint skick, modernt, helt, rent och komplett. Kläder, ytterkläder och skor måste vara hela, rena och nytvättade. Leksaker, böcker och spel måste vara hela, rena och kompletta. Vi har också en åldersgräns på att varorna du lämnar in får vara max 5 år gamla för att vi ska kunna sälja dem åt dig.  En god grundregel är att tänka att någon annan ska ju faktiskt vilja köpa dina varor och då behöver du lämna in fina varor att sälja. I butiken strävar vi efter att presentera varorna på ett inbjudande sätt så att dina varor ska sälja och därmed återanvändas av någon annan.

När du lämnar in dina varor till oss behöver du sortera dem efter våra 6 inlämningsavdelningar. Vi vill att du lämnar in i dina varor i papperspåsar så att vi lättare ska kunna hantera dem i lagret men sedan också kan återvinna dem. Tänk på att packa i normalstora papperspåsar (ca 30x40cm) och inte i de större storlekarna som finns. Dessa kommer inte tas emot vid inlämning. Tack för att du respekterar tillåten storlek och mängd då vi har begränsad lageryta!


Vi tar inte emot:
Under respektive avdelning har vi listat de varor vi ej tar emot.

våra inlämningsavdelningar

barnkläder

Varje månad får du lämna in 1 normalstor papperspåse med barnkläder i storlek 44-170. Här är det endast barnkläder för inomhusbruk som ska finnas i påsen. Det du lämnar in måste stämma överens med aktuell säsong. Tänk på att allt måste vara helt, rent och NYTVÄTTAT för att vi ska kunna sälja det åt dig.  Det du lämnar in måste vara i mycket fint skick och max 5 år gammalt.

Vi tar inte emot:
Underkläder, strumpor eller strumpbyxor. Inte heller hemsytt, hemstickat, varor med reklamtryck, smycken, klockor, skärp, solglasögon eller håraccessoarer.

barnytterkläder & skor

Varje månad får du lämna in 1 normalstor papperspåse med barnytterkläder upp till storlek 170 och skor upp till storlek 35. Här är det endast ytterkläder, skor, vantar, mössor, solhattar och kepsar som ska finnas i påsen.  Det du lämnar in måste stämma överens med aktuell säsong. Tänk på att alla ytterkläder och skor måste vara hela, rena och NYTVÄTTADE för att vi ska kunna sälja det åt dig. Det du lämnar in måste vara i mycket fint skick och max 5 år gammalt.

babytillbehör

Varje månad får du lämna in 1 normalstor papperspåse med babytillbehör. Här är det endast babytillbehör som ska finnas i påsen så som: potta, bumbostol, amningskudde, babynest, bärsele, hoppgunga, nappflaskor, haklapp, mattallrik, amningspump, dregglisar m.m. Tänk på att allt måste vara helt, rent, komplett och fungerande för att vi ska kunna sälja det åt dig.  Det du lämnar in måste vara i mycket fint skick och max 5 år gammalt. 

Vi tar inte emot:
Bilbarnstolar, barnvagnar, matstolar, gåstolar, stora elektriska babysitters, hoppgungor med ställning, babygym, resesängar, sängkläder, täcken eller kuddar. Inte heller möbler, inredning, nappar, blöjor eller barnmat.

damkläder

Varje månad får du lämna in 1 normalstor papperspåse till vår damavdelning. Här lämnar du in både kläder, mammakläder, skor och jackor i en och samma påse. Det du lämnar in måste stämma överens med aktuell säsong. Tänk på att allt du lämnar in måste vara modernt, helt, rent och NYTVÄTTAT för att vi ska kunna sälja det åt dig. Det du lämnar in måste vara i mycket fint skick och max 5 år gammalt.

Vi tar inte emot:
Underkläder, tränings- och amnings-bh, badkläder, nattplagg, strumpor, strumpbyxor, skridskor, hemsytt, hemstickat, äkta pälsar, v aror med reklamtryck, skärp, sjalar/halsdukar, vantar, mössor, väskor, smycken, klockor, solglasögon eller håraccessoarer.

herrkläder

Varje månad får du lämna in 1 normalstor papperspåse/månad. Här lämnar du in både kläder, skor och jackor i en och samma påse. Det du lämnar in måste stämma överens med aktuell säsong. Tänk på att allt du lämnar in måste vara modernt, helt, rent och NYTVÄTTAT för att vi ska kunna sälja det åt dig. Det du lämnar in måste vara i mycket fint skick och max 5 år gammalt.

Vi tar inte emot:
Träningskläder, underkläder, badkläder, nattplagg, strumpor, skridskor, äkta pälsar,  varor med reklamtryck, skärp, sjalar/halsdukar, vantar, mössor, väskor, smycken, klockor, solglasögon eller håraccessoarer.

leksaker & FRITID

Varje månad får du lämna in obegränsad mängd papperspåsar med leksaker. Här är det endast leksaker, babyleksaker, Lego, duplo, böcker, spel, pussel, badkläder och gympakläder för barn, ridkläder, ridskor och utklädningskläder som ska finnas i påsen. Här packar du även ner skridskor, tomte- och lussekläder och det lämnas in under oktober-december. Vi tar också emot fotbollsskor, benskydd, inlines, sparkcyklar, trehjulingar och balanscyklar och det lämnas in under februari-april. Tänk på att allt måste vara helt, rent, komplett och fungerande för att vi ska kunna sälja det åt dig. Leksaker måste ha fungerande batterier i sig för att vi ska kunna kontrollera och garantera funktion. Det du lämnar in måste vara i mycket fint skick och max 10 år gammalt.

Vi tar inte emot:
Leksaker eller böcker från snabbmatrestauranger, varor med reklamtryck, mobilskal, iPad-skal, serietidningar, ungdomsböcker, DVD, CD, dataspel och tv-spel. Ingen typ av inredning så som t.ex. mattor, tavlor, lampor m.m. Ingen elektronik så som t.ex. hörlurar, spelkonsoler eller annan utrustning som ej kan funktiontestas. Inte heller smycken, klockor, solglasögon eller håraccessoarer. Inga vanliga cyklar, men däremot balanscyklar, sparkcyklar och trehjulingar.

vilket skick tar vi emot?

Det du lämnar in till oss måste vara i mycket fint skick för att vi ska kunna sälja det åt dig. Kläder, ytterkläder och skor får vara max 5 år gamla. De ska vara moderna, hela, rena och NYTVÄTTADE - även om de var rena innan de lades undan i förråd eller liknande. Vi vill att butiken ska kännas modern, fräsch och dofta gott och därför vill vi att du är noggrann med det. Om du har husdjur vill vi att du är noga med att det du lämnar in är fritt från päls. Leksaker, spel, pussel, böcker och babytillbehör får vara max 10 år gammalt. De ska vara hela, rena, kompletta samt ha fungerande batterier så vi kan kontrollera och garantera funktion. Varor som inte är rengjorda eller är i sämre skick kommer inte att säljas i butiken. Vi vill hålla en hög standard och önskar därför att ni lämnar in varor i mycket gott skick. De kläder och skor som rensas bort skänks vidare till de hjälporganisationer som vi samarbetar med.

hur länge finns dina saker i butiken?

Från att du lämnat in dina varor till oss har vi sedan ca 4 veckors hanteringstid innan varorna kommer ut i butik. När vi prismärkt dina varor finns de sedan till försäljning i vår butik i 2 månader. Specifika säsongsbaserade varor kan komma att ha en kortare försäljningsperiod. Om du önskar hämta tillbaka dina osålda varor ansvarar du själv för att plocka ner dessa i butiken innan försäljningsperioden är slut. De varor som inte hämtas ut skänks automatiskt vidare till de hjälporganisationer vi samarbetar med. 
På så sätt kommer varorna alltid att återanvändas!

Vem prissätter varorna och hur mycket får du tillbaka?

Vi på PRIO bestämmer priserna och vi önskar ha hållbara och tilltalande prisnivåer på våra varor. Vi har flera års erfarenhet av marknadsvärdet på varor som säljer i vår butik. Därför sätter vi pris efter andrahandsvärde och efterfrågan. Vi garanterar aldrig ett försäljningspris, men vill precis som du sälja till det rätta priset. Tycker du att förtjänsten är viktigare än att varan kommer till nytta för någon annan, så rekommenderar vi dig att sälja varan själv.

Vi prissätter dina varor och du som inlämnare får tillbaka 30 % av försäljningspriset när din vara sålts. Övriga 70 % ska täcka kostnader för lokal, personal, försäkring, skatter, arvode, kortterminal, marknadsföring m.m. Dina intjänade pengar finns på ditt kundkonto direkt när din vara sålts i butiken. Pengarna du tjänat kan användas som betalmedel i butiken, hämtas ut kontant eller sättas in på ditt bankkonto. Kundkontot är personligt och alla utbetalningar sker i kassan mot uppvisande av legitimation. Om du önskar veta ditt nuvarande saldo kan du alltid höra av dig till oss. 
Ditt intjänade saldo finns innestående i 1 år.